Αναζητήστε στην Πύλη

Σύνθετη αναζήτηση
 
Αρχική 27 Μαΐου 2022
Τουρισμός - Σύγχρονη Ζωή Τουριστική Υποδομή Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Νομός Καβάλας Δήμος Ελευθερών

Ήχοι - Βίντεο
Δεν υπάρχουν αρχεία ήχου και βίντεο.

Σχετικοί Σύνδεσμοι
Δεν υπάρχουν σχετικοί σύνδεσμοι.

Άλλα Αρχεία
Δεν υπάρχουν αρχεία.
Συντεταγμένες Στοιχείου
Δεν έχουν καταχωρηθεί.       
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Πολιτικός Χάρτης
Είδη Τουρισμού
Διοικητική Υπαγωγή
Μέσα Μεταφοράς
Καταλύματα
Τουριστική Υποδομή
Παροχή Υπηρεσιών
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Δήμος Αβδήρων
Δήμος Αιγείρου
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δήμος Αρριανών
Δήμος Βιστωνίδος
Δήμος Βύσσας
Δήμος Διδυμοτείχου
Δήμος Δοξάτου
Δήμος Δράμας
Δήμος Ελευθερούπολης
Δήμος Ελευθερών
Δήμος Θάσου
Δήμος Ιάσμου
Δήμος Καβάλας
Δήμος Καλαμπακίου
Δήμος Κάτω Νευροκοπίου
Δήμος Κεραμωτής
Δήμος Κομοτηνής
Δήμος Κυπρίνου
Δήμος Μαρωνείας
Δήμος Μεταξάδων
Δήμος Μύκης
Δήμος Νέου Σιδηροχωρίου
Δήμος Νικηφόρου
Δήμος Ξάνθης
Δήμος Ορεινού
Δήμος Ορεστιάδας
Δήμος Ορφανού
Δήμος Ορφέα
Δήμος Παγγαίου
Δήμος Παρανεστίου
Δήμος Πιερέων
Δήμος Προσοτσάνης
Δήμος Σαμοθράκης
Δήμος Σαπών
Δήμος Σιταγρών
Δήμος Σουφλίου
Δήμος Σταυρούπολης
Δήμος Σώστου
Δήμος Τοπείρου
Δήμος Τραϊανούπολης
Δήμος Τριγώνου
Δήμος Τυχερού
Δήμος Φερών
Δήμος Φιλίππων
Δήμος Φιλλύρας
Δήμος Χρυσούπολης
Κοινότητα Αμαξάδων
Κοινότητα Θερμών
Κοινότητα Κέχρου
Κοινότητα Σελέρου
Κοινότητα Σιδηρονέρου
Νομός Δράμας
Νομός Έβρου
Νομός Καβάλας
Νομός Ξάνθης
Νομός Ροδόπης
Τουριστική Υποδομή: ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ Ολες οι κατηγορίες
Δεν υπάρχουν υποκατηγορίες στη Θεματική Κατηγορία που επιλέξατε.

25/04/2007
Τουριστικοί Προορισμοί Δήμου Ελευθερών

Μπαΐρα Κλειώ
Πηγή: Ι.Π.Ε.Τ.
© Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης
προεπισκόπηση εκτύπωσης

Ο Δήμος Ελευθερών βρίσκεται στο Νοτιοδυτικό τμήμα του Ν. Καβάλας. Στο Δήμο ανήκουν επτά πρώην κοινότητες: της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου, των Ελευθερών, του Ελαφοχωρίου, της Φωλιάς, του Μυρτόφυτου και του ΑΓΙΟΥ Ανδρέα. Επτά δημοτικά διαμερίσματα με κοινή πορεία στην ιστορία που ξεκινά από τη νεολιθική εποχή, προχωράει στην εποχή του Χαλκού και του σιδήρου, συνεχίζει στα αρχαϊκά και ρωμαϊκά χρόνια, φθάνοντας μέχρι το Βυζάντιο και την τουρκοκρατία. Ο Όμηρος και ο Ηρόδοτος κάνουν αναφορές εκτενείς στα έργα τους στην περιοχή που από τον 7ο αιώνα π.χ. κατοικούνταν από Θρακικά φύλλα.

Η αρχαία πόλη Οισύμη που αναφέρεται στο 7ο κεφάλαιο της Ιλιάδας είναι η σημερινή Ν. Πέραμος που κτίσθηκε από πρόσφυγες της Μ. Ασίας πάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης που άκμασε μέχρι το Βυζάντιο. Αναφορά στην περιοχή κάνει και ο Θουκυδίδης όταν κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο ο Σπαρτιάτης στρατηγός Βρασίδας γίνεται δεκτός ανατολικά του Στρυμώνα ως Ελευθερωτής. Με το όνομα του στρατηγού Βρασίδα είναι γνωστή μέχρι τις μέρες μας ο φυσικός λιμενοβραχίονας δυτικά του λιμανιού των Ελευθερών.

Σε μια εντυπωσιακή ακτογραμμή 55 χλμ. Ο Δήμος Ελευθερών προσφέρει το μοναδικό προνόμιο να επιλέξει ο επισκέπτης την παραλία που θα του χαρίσει όμορφες στιγμές δίπλα στην θάλασσα. Οργανωμένες παραλίες αλλά και απόμερες, ειδυλλιακές, ήσυχες, όλες όμως με καθαρά νερά και ψιλή αμμουδιά, είναι έτοιμες να σας γεμίσουν με τις χαρές του καλοκαιριού. Ξεκινώντας από το ανατολικότερο άκρο του Δήμου, επισκεφτείτε την οργανωμένη ακτή «Estella» που συνεχίζει στην ακτή της «Αλάνας» με πολλά beach-bar. Η ακτή συνεχίζει μέχρι τη Ν. Ηρακλείτσα όπου επίσης υπάρχουν beach-bar. Σε πολύ μικρή απόσταση από την Ν. Πέραμο απλώνονται οι «Αμμόλοφοι», μια πανέμορφη αλυσίδα καθαρών ακρογιαλιών με διαυγή κρυστάλλινα και ρηχά νερά.

Οι ακτές στη χερσόνησο Βρασίδα, κάτω από τη σκιά του βυζαντινού κάστρου, είναι ιδανικές για κολύμπι, με τα δέντρα και τα αμπέλια να αγγίζουν τη θάλασσα. Η Αλμύρα, η Σαρακίνα και η παραλία στον Πύργο Απολλωνίας θα σας γοητεύσουν. Ο Δήμος Ελευθερών προσφέρεται για καταδύσεις στα διαυγή νερά του ομώνυμου κόλπου τα αλλά και για αναρρίχηση στον επιβλητικό σχηματισμό των Κόκκινων Βράχων.

Η Νέα Πέραμος κάθε χρόνο γίνεται το επίκεντρο πολλών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων μέσα στα πλαίσια του φεστιβάλ «Στου φεγγαριού τις διαδρομές». Στις αρχές του Φθινοπώρου γίνεται η γιορτή του Τσίπουρου, ένα λαϊκό γλέντι με σπιτικούς μεζέδες και άφθονο νέο τσίπουρο. Αποτελεί την έδρα του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας, ενός από τα πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας στον τομέα της αλιείας. Στη Ν. Ηρακλείτσα επισκεφτείται την εκκλησία της Παναγίας της Φανερωμένης με τη θαυματουργή εικόνα που η παράδοση θέλει να έχει αγιογραφήσει ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Εξοπλισμένα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν. Θαυμάστε από κοντά το Φιδονήσι και την Αρεθούσα (μικρά νησάκια) καθώς και τη Φωκιότρυπα και την εικόνα της Παναγίας σχηματισμένη πάνω στους βράχους

Το Ελαιοχώρι και το Μυρτόφυτο περιστοιχίζονται από καταπράσινους αμπελώνες και ελαιώνες. Πλούσια είναι η παραγωγή σταφυλιού και κρασιού σε όλο το Δήμο, όπου οι περισσότεροι καλλιεργητές αμπελιών έχουν στραφεί στην παραγωγή και εμφιάλωση τοπικού οίνου και τσίπουρου με εξαγωγικό προσανατολισμό. Στη Φωλιά λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο που στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό πέτρινο σπίτι η αυλή του οποίου έχει μετατραπεί σε ένα όμορφο ανοιχτό θέατρο.

Οι πεντακάθαρες παραλίες του Δήμου για ξεκούραση και παιχνίδι, σας περιμένουν.